top of page
Matchplatclubcompetitie.png
UITLEG MATCHPLAY FORMAT

Waar bij strokeplay het totale aantal trappen wordt geteld over het aantal gespeelde holes en tegen de rest van het deelnemersveld wordt gespeeld is bij matchplay elke gespeelde hole een wedstrijd op zich tegen één individu/duo.

Degene met de minst aantal trappen (incl. staftrappen) op een hole, heeft die hole gewonnen, waarbij voor elke gewonnen hole 1 punt wordt geteld.

Degene die op het einde van Footgolf ronde de meeste holes heeft gewonnen is de winnaar van de match.

Normaliter hoeft - in tegenstelling tot strokeplay - bij matchplay niet alle holes uitgespeeld te worden om als winnaar van de golfbaan af te lopen. Als je namelijk meer punten voorstaat als het nog te aantal te spelen holes, kan je niet meer verliezen.

Omdat deze matchplay wedstrijden over het algemeen worden gespeeld tijdens een strokeplay ronde en de eindstand belangrijk is voor de scorewerking, is het wel degelijk van belang om alle 18 holes te spelen.

PUNTENTELLING MATCHPLAY

Er is per match op iedere hole een punt te winnen (of verliezen). Bij een gelijk aantal trappen op een hole krijgen beide spelers geen punt, bij een verschil in trappen krijgt de speler met de minste aantal trappen 1 punt en de speler met meer trappen vanzelfsprekend 0 punten. In theorie kan het 18-0 0-0 0-18 of alles daar tussenin worden.

- Een gewonnen wedstrijd levert 3 punten op met een positief doelsaldo van min. +1/2 en max. +7

- Een gelijkspel levert 1 punt op met een doelsaldo van 0

- Een verloren wedstrijd levert 0 punten op met een negatief doelsaldo van min. -1/2 en max. -7

- Een gewonnen match levert 1 punt op voor de wedstrijd met een positief doelsaldo van min. +1/2 en max. +18

- Een gelijkspel levert 1/2 punt op met een doelsaldo van 0

- Een verloren wedstrijd levert 0 punten op met een negatief doelsaldo van min. -1/2 en max. -18

Bij een gelijke eindstand wordt er eerst gekeken naar onderling resultaat, waarbij een onderling gelijkspel het doelsaldo de doorslag zal geven. Indien dat ook gelijk is, wordt er gekeken naar het resultaat tegen de eerstvolgende andere club in de ranking.

antverpianieuwlogo.png
footgolfrotterdam.png
moionfootgolglog.png
socccccyyyy.png
logobrabantfull.png
bottom of page