top of page

OVER ONS

In de zomer van 2016 stapt Sven Linkens in het huwelijksbootje. Zijn getuigen hebben een vrijgezellenweekend naar Breda in elkaar gestoken. Na een zoektocht naar een leuke activiteit botsen ze op FootGolf. In Nederland is FootGolf op dat moment al een ingeburgerd begrip, met tal van mogelijkheden om het spel te beoefenen. Na een leuke middag onder een stralend zonnetje hebben velen de FootGolf-microbe te pakken.

Na zijn huwelijk gaat Sven op zoek naar FootGolf mogelijkheden in Vlaanderen. Zo komt hij terecht bij de Belgian FootGolf Association, dat FootGolf in België faciliteert. Sven legt de eerste contacten en overtuigt enkele vrienden om mee te gaan naar een tornooi in Nederlands Limburg georganiseerd door BFGA.

Omdat steeds meer Antwerpenaren de FootGolf microbe te pakken krijgen en omdat er in 2019 gestart wordt met een Belgische clubcompetitie wordt in 2018 beslist om de Antwerpse FootGolfers te verenigen in een club. Zo wordt
Antverpia Footgolf Club geboren, de eerste FootGolf club buiten Limburg in België.


 

Als club heeft Antverpia in 2018 één groot issue : er is geen FootGolfbaan in de buurt. Vanzelfsprekend is dit essentieel om als club te groeien en om onze hobby frequent te kunnen beoefenen. De zoektocht naar een thuisbasis verliep moeizaam, maar finaal vinden we met Golfcentrum Reymerswael (vlak over de grens met Nederland) een partner die een FootGolfbaan wil voorzien. Sedert april 2019 kunnen wij op deze prachtige locatie terecht voor ons potje FootGolf.

De afgelopen jaren heeft Antverpia Footgolf Club grote stappen vooruit gezet. Onze geliefde club telt momenteel een twintigtal leden en is daarmee de grootste FootGolf Club in België. Wij hopen dat deze exponentiële groei zich de komende jaren verder zal zetten en dat zo ook de bekendheid van FootGolf in Antwerpen zal toenemen.

backy.png
bottom of page