top of page

WAT IS FOOTGOLF

FootGolf is zoals de naam doet vermoeden een combinatie van golf en voetbal. Het wordt op een golfterrein gespeeld met een voetbal. Het is de bedoeling om de bal in zo weinig mogelijk trappen in een hole met een diameter van 52cm te krijgen. Deze holes zijn speciaal ontworpen voor het spelen van FootGolf. 

Een Footgolfer streeft naar dezelfde nauwkeurigheid als een Golfspeler. Er is geen betere plek dan een perfect onderhouden grasmat op een officiële golfbaan om je traptechniek te etaleren. FootGolf draait om inzicht, precisie, rustig blijven en goed trappen, maar je dient ook rekening te houden met bunkers, waterhindernissen én de wind in een soms heuvelachtig landschap.

 

FootGolf vindt zijn oorsprong in Nederland. Op initiatief van oud-profvoetballer Willem Korsten werd tijdens zijn loopbaan op trainingen een soortgelijke variant gespeeld. Hierbij was het de bedoeling om de bal van het trainingsveld in zo weinig mogelijk trappen in de kleedkamer te krijgen. Halverwege 2009 hebben de Nederlanders Bas Korsten en Michael Jansen een FootGolf bond opgericht, zij lagen zo aan de basis van het hedendaagse FootGolf.

 

FootgGolf kent de laatste jaren een exponentiële groei. In 2012 werd er een kleinschalig WK georganiseerd in Hongarije, waar 8 landen actief waren. Ondertussen wordt de sport in meer dan 35 landen gespeeld en is er met de FIFG (Federation International Footgolf) een overkoepelende federatie die er onder meer over waakt dat het spel overal volgens dezelfde regels wordt gespeeld.

 

​In België wordt FootGolf georganiseerd door de BFGA (Belgische FootGolf Association).

IMG_5201.jpg
balllllll.jpg
backy.png
bottom of page